המתכון המושלם ליום סגר(יר)

רק חמישה רכיבים ויש לכם פשטידה מושלמת

המשק מושבת בגלל הקורונה בקושי יום אחד, וכבר כולנו מטפסים על הקירות. קירות ה״שעמום״ (״יותר מדיי זמן במסכים״) וקירות ה״רעב״ (״בא לי משהו טעים ועדיף שלא יהיה בריא מדיי). עם שלושה שובבים בבית אין מצב לצאת לקניות בסופר, אז כמצופה מאמא משקיענית שכמוני, שלפתי את ספר המתכונים המשפחתי (מבטיחה לספר עליו בהקדם) והכנתי את אחד מהדברים הכי טעימים שיש שם, שהוא גם בטוח הקל, מהיר ההכנה ודל המצרכים מביניהם. פשטידת אטריות מתוקה.

את הפשטידה הזו היינו זוללים כילדים קטנים בתור קינוח אחרי מנת פשטידת אטריות מלוחה, שהיא אחותה של הפשטידה המתוקה. המלוחה מגיעה עם תוספות בריאות כמו סלט ירקות, גבינה וזיתים. המתוקה… היא לא צריכה שום ליווי. היא מושלמת כפי שהיא. אז קדימה למתכון.

מצרכים:
1 חב׳ אטריות דקות (לא דקיקות, ניסיתי, זה פחות טעים)- 400 גר׳.
3 ביצים – אם מכינים חצי כמות של אטריות, אז 2 ביצים
4 כפות גדושות של קינמון
1.5 כוסות סוכר
חופן צימוקים / חמוציות

תוספת בריאותית שמשדרגת מאד את ההגשה- יוגורט ביו טבעי

אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות ומסננים היטב.
מערבבים בסיר את כל המצרכים.
מטגנים במחבת עם מעט שמן / מחמאה מומסת  משני הצדדים עד שמזהיב.

טיפים טעימים:
* אני מאד אוהבת שהצימוקים חמים וקריספיים, אז לפני שאני שמה את הבלילה במחבת – מפזרת מעט צימוקים (או חמוציות) ורק אז את האטריות- כך משני הצדדים.
* למי שכמוני אוהב את החלק הקריספי יותר מאשר את החלק הרך שבפנים- מומלץ לא לשפוך את כל התערובת למחבת אלא להכין כמה פשטידות דקות יותר.
*למי שאוהב את התוך הרך (כמו יאיר שלי)- מומלץ להכין פשטידה שמנמנה ועסיסית של כל הכמות במחבת גדולה או חצי כמות במחבת בינונית.
* ניתן לשמור את התערובת במקרר כיומיים-שלושה כדי להכין פשטידה טרייה וחמה בכל יום.

בתיאבון

פשטידת אטריות מתוקה אפרת שיין
פשטידת אטריות מתוקה. צילום והכנה- אפרת שיין